Training: vooral bijleren

In trainingen gaat het vaak over het leren van nieuwe vaardigheden. Het mooie daaraan is dat vaardigheden goed te leren zijn. Ieder mens heeft zijn eigen stijl, zijn eigen manier van doen en werken. Bij het leren van nieuwe vaardigheden gaat het om het bijleren van nieuwe vaardigheden en niet zozeer om het afleren.

Naast het leren van nieuwe vaardigheden is er meer nodig om nieuw gedrag te laten slagen. De denkbeelden en overtuigingen in je hoofd zijn namelijk heel belangrijk. Om die reden besteed ik in trainingen naast vaardigheden vaak ook aandacht aan individuele beelden en overtuigingen.

Trainingen kunnen over verschillende onderwerpen gaan. Bijvoorbeeld: feedback geven en ontvangen, effectief communiceren, adviesvaardigheden, leren beïnvloeden.

Het resultaat van een training is sterk afhankelijk van de wensen en vragen van een organisatie. Bij voorkeur ontwikkel ik elke training op basis van een individuele vraag waardoor het zoveel mogelijk impact heeft op de mensen en de organisatie.